We're sorry but your browser is no longer supported. We recommend installing Microsoft Edge, or the latest version of either Google Chrome, or Firefox.

FAQ

CASHLESS

Wat is cashless?
Cashless is een betaalsysteem dat ervoor zorgt dat binnen het event betalingen sneller en gemakkelijker kunnen verlopen. Je krijgt een polsbandje of kaart waarop je geld kan zetten dat je graag wenst te gebruiken tijdens het event. Dit kan aan elke bar, shop of foodtruck binnen het event.
Aan het einde van je bezoek kan je het resterende bedrag recupereren onsite of online.

Is cashless veilig?
Ja! Je polsbandje/kaart is beveiligd met een zeer veilige encryptie die het onmogelijk maakt het geld te stelen of de informatie erop te kopiëren.

 

POLSBANDJE/KAART

Waar krijg ik mijn polsbandje/kaart?
Je krijgt je polsbandje bij het laten inscannen van je ticket aan de ingang van het event.
Je kaart kan je bekomen aan elk oplaadpunt binnen het event.
Sommige events kiezen ervoor om het polsbandje op voorhand op te sturen, dit wordt dan gecommuniceerd door de organisatie.

Wat kan ik kopen met mijn polsbandje/kaart?
In het event is je polsbandje/kaart de enige geldige betaalmethode. Je kan het gebruiken aan elke bar, shop, food truck en bij andere faciliteiten binnen het event.

Heeft mijn polsbandje/kaart een limiet of vervaldatum?
Je polsbandje/kaart is geldig tijdens de gehele duur van het event en je het zo vaak gebruiken als je wenst. Uit veiligheidsredenen is het totaal geaccepteerde bedrag op je polsbandje/kaart gelimiteerd.
Deze maximum kan verschillen per event.   

Kan mijn polsbandje/kaart tegen water?
Ja! Zon en regen zijn geen enkel probleem voor je polsbandje/kaart.

Wat als ik mijn polsbandje/kaart verlies?
Je polsbandje/kaart verliezen is zoals je portefeuille en je ticket kwijtraken. Maak je polsbandje dus altijd goed vast aan je arm en steek je kaart veilig weg. In geval van verlies of diefstal kan je naar het InfoPunt gaan en kan je een nieuw exemplaar aanvragen. (Op sommige events zal je een kopie van je ticket gevraagd worden)
OPGELET: het nieuwe exemplaar zal het krediet van je vorige polsbandje/kaart niet hebben.

 

REGISTRATIE

Hoe kan in mijn Personal Account online registreren?
Op de homepage krijg je 2 opties: “Login” of “Sign Up”, klik op “Sign up”.
Kies het e-mailadres dat je graag gekoppeld zou hebben aan je Personal Account (OPGELET: er kan maar 1 ticket/personal account gekoppeld worden per e-mailadres)
Kies een goed wachtwoord en bevestig door op “Sign-up” te klikken.
Je kan je registratie bevestigen via:

  • SMS: vul je gsm-nummer in en je zal een sms ontvangen met een code die je moet invullen. Bevestig na het invullen van de code.
  • Mail: je zal een mail ontvangen met een link. Klik op deze link en je wordt doorverwezen naar je persoonlijk account om je registratie te bevestigen.

Vul hierna alle nodige informatie in om je Personal Account aan te maken en bevestig na het accepteren van de Terms & Conditions.

Hoe kan ik mijn ticket linken aan mijn Personal Account?
Vul je ticketnummer in na het aanmaken van je Personal Account, je kan dit nummer vinden op je ticket (klik op de “waar” knop voor een hulpfoto).
Helemaal klaar & ready to go!

Ik heb mijn Personal Account online geregistreerd maar heb nog geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Als je de bevestigingsmail niet ontvangen hebt, kijk dan zeker even in je SPAM inbox. Als je de mail ook niet in je SPAM inbox kan vinden en je hebt hem nog altijd niet ontvangen na enkele minuten, klik dan op de “hulp nodig” knop onderaan de pagina om ons een mailtje te sturen.

Hoe kan ik meerdere tickets toevoegen in mijn Personal Account?
Het is niet mogelijk meer van 1 ticket aan je Personal Account toe te voegen. Als je meerdere tickets moet registreren, creëer dan zoveel accounts als nodig met telkens een verschillend e-mailadres. Slechts 1 ticket/Personal Account kan gelinkt worden per e-mailadres.

Hoe kan ik mijn Personal Account registreren tijdens het event?
Als je al in het event bent en je hebt geen ticketnummer bij de hand kan je je ook registreren met de unieke code van je polsbandje/kaartje.

 

OPLADEN/BALANS

Hoe kan ik geld op mijn polsbandje/kaart zetten?
Je kan je polsbandje/kaart voor en tijdens het event online opladen of je kan het ook opladen aan elk oplaadpunt binnen het eventterrein. Als je online wilt opladen, ga dan naar het Cashless gedeelte op de website van het event en volg de instructies. Vergeet niet je ticketnummer bij de hand te houden om te registreren en op te laden.

Hoe kan ik online geld op mijn polsbandje/kaart zetten?
Het is mogelijk om je polsbandje/kaart online op te laden voor en tijdens het event. Ga naar het Cashless gedeelte op de website van het event met je e-mailadres en je ticketnummer. Hier word je doorverwezen naar je Personal Account. In je Personal Account kan je de oplaadoptie die jij prefereert, toevoegen aan je winkelmandje en vervolgens afrekenen met de door jouw gekozen betaalmethode.
OPGELET: online opladen is enkel van toepassing als de organisatie een Personal Account aanbiedt.  

Wat zijn de verschillende mogelijkheden om online op te laden?
Op de homepage van je Personal Account kan je alle verschillende oplaadmogelijkheden zien. Dit kunnen verschillende producten en bundels zijn. Wanneer je een oplaadmogelijkheid kiest, kan je (voor sommige events) kiezen tussen een eenmalige opwaardering of een automatische opwaardering. Bij een eenmalige opwaardering wordt je account eenmalig opgeladen voor het gekozen bedrag. Als je tijdens het event geen krediet op je polsbandje/kaart meer hebt, moet je terug online of op het terrein opladen. 

Wat is een automatische opwaardering?
Een automatische opwaardering zorgt ervoor dat je polsbandje/kaart automatisch heropgeladen wordt telkens je zonder krediet valt. Je kan deze optie activeren in je Personal Account.
OPGELET: deze optie is niet mogelijk bij alle events.

Kan ik meerdere polsbandjes/kaarten opladen met hetzelfde Personal Account?
Neen, beide je Personal Account en je polsbandje/kaart zijn persoonsgebonden. Je kan dus maar 1 polsbandje/kaart linken per Personal Account. Als je meerdere polsbandjes/kaarten moet opladen, creëer dan zoveel accounts als nodig met telkens een verschillend e-mailadres.

Hoeveel geld zou ik op mijn polsbandje/kaart moeten zetten?
Dat mag je helemaal zelf beslissen! We raden je wel aan genoeg geld op je polsbandje/kaart te zetten voor je volledige bezoek, zo vermijd je wachtrijen aan de oplaadpunten.

Heeft mijn polsbandje/kaart een limiet of vervaldatum?
Je polsbandje/kaart zal het tijdens de hele duur van het event geldig zijn en je kan het zo vaak gebruiken als je wenst. Vanwege veiligheidsredenen is er wel een limiet vastgesteld. Je kan een maximumbedrag van €500 op je polsbandje/kaart hebben staan.
OPGELET: €500 is de standaardlimiet, deze kan verschillen per event.

Wat als ik niet genoeg krediet op mijn polsbandje/kaart heb staan?
Als je balans te laag is kan je helaas niet afrekenen. De operator zal je dan aanraden je polsbandje/kaart op te laden aan een van onze oplaadpunten. Om wachtrijen te vermijden kan je je polsbandje/kaart ook online opladen via je Personal Account. En als je voor een automatische opwaardering hebt gekozen, zal je zelfs helemaal niet moeten opwaarderen, je balans zal dan automatisch updaten wanneer je iets wenst af te rekenen je zou niet meer genoeg krediet hebben.  

Wat als ik vragen/twijfels heb over mijn balans?
Bij elke locatie na elke transactie, kan je je resterende balans checken. Als je twijfels hebt over een transactie, ga dan naar het InfoPunt en vraag je transactiegeschiedenis op. Deze kan je ook in je Personal Account opvragen.  
OPGELET: soms kan er een vertraging zitten op de transactiegeschiedenis vanwege de internetverbinding gebruikt door de apparaten op het event. In dit geval raden we je aan tot op het einde van de dag te wachten voor een update van je transactiegeschiedenis.

 

TERUGBETALINGEN

Hoe krijg ik het bedrag dat ik niet uitgegeven heb terugbetaald?  
Check de voorwaarden van het event om te zien of terugbetalingen van toepassing zijn. In dat geval kan je via een online formulier je terugbetaling aanvragen. Ga voor de link naar dit formulier naar de website van het event.
BELANGRIJK: Hou na het event zeker je polsbandje/kaart bij! Je hebt dit nodig voor de online terugbetaling aan te vragen.
OPGELET: op sommige events kan je op het festivalterrein een terugbetaling aanvragen.

Hoe vraag ik een online terugbetaling aan?
Online terugbetalingen worden meestal geopend vanaf 2-3 dagen na het event en de aanvraagperiode duurt meestal 1-2 weken. Dit kan verschillen per event dus check zeker de website van het event voor de terugbetalingsvoorwaarden.
Gedurende de aanvraagperiode kan je een link terugvinden op de website van het event die je zal doorverwijzen naar het aanvraagformulier. Hier zal je de 14 karakters van de unieke code op je polsbandje/kaart moeten invullen (voor sommige events eventueel ook een pincode, deze pincode kan je terugvinden onder de lange code van 14 karakters) alsook je bankgegevens van het bankaccount waarop je terugbetaald wil worden. Hou er rekening mee dat het verwerken van al deze aanvragen enige tijd vraagt.

Waarom is de balans die de pagina toont lager dan op het einde van het event?
Het terugbetaalsysteem zal automatisch het correcte terugbetaalbare bedrag berekenen. Geld dat je gratis gekregen had (bv. Een incentive of cadeau) kan helaas niet terugbetaald worden.

De terugbetaalperiode is afgelopen, kan ik nog een terugbetaling aanvragen?
De lengte van de terugbetaalperiode werd vooraf vastgesteld en gecommuniceerd door de organisatie van het event. Als de terugbetaalperiode afgelopen is kunnen er helaas geen terugbetalingen meer aangevraagd worden.

Waar kan ik een lijst terugvinden van alle aangekochte items?
In je Personal Account kan je een geschiedenis terugvinden van alle items aangekocht tijdens het event.
OPGELET: soms kan er een vertraging zitten op de transactiegeschiedenis vanwege de internetverbinding gebruikt door de apparaten op het event. In dit geval raden we je aan tot op het einde van de dag te wachten voor een update van je transactiegeschiedenis.  

Ik heb de verkeerde bankgegevens ingevuld op het terugbetaalformulier
Geen zorgen! Stuur ons een e-mail met je correcte bankgegevens en je polsband-/kaartnummer en we passen de gegevens voor je aan!

Waarom moet ik een transactie fee betalen om mijn geld terug te krijgen?
De transactie fee is een kleine vergoeding voor het verwerken van de gegevens voor de terugbetaling. Deze is vastgesteld door de organisatie van het event.